Opnieuw beginnen: hoe begin je eraan?

Met het einde van de coronacrisis in zicht, moeten velen onder ons het leven weer hervatten. Verfijn deze levenskunst en groei in je meditatie, samen met een monnik en meditatie trainers tijdens een weekend-retraite in Velp, Nederland in augustus.

Geschikt voor alle niveaus. Ongeacht of je reeds meditatie beoefent, of je dit nog nooit gedaan hebt, je bent van harte welkom. Georganiseerd door de WPI Foundation in samenwerking met Dhammakaya Nederland.

Dit evenement is voor jou als je:

het opnieuw beginnen beter wilt leren

ervaringen wilt uitwisselen met een echte boeddhistische monnik en meditatie trainers

je wilt vrijmaken van overweldigende gedachten en helderheid wilt vinden

vanaf nul wilt beginnen of klaar bent om dieper te gaan met je meditatie, door middel van live groepsoefeningen. En als je wilt leren hoe je meditatie tot een krachtige gewoonte maakt

geluk en vrede in jezelf wilt creëren, ongeacht de omstandigheden

nieuwe methoden en oefeningen van zelfzorg en levensbalans wilt leren

Dit evenement is niet voor jou als je:

nog niet klaar bent om twee dagen fysiek samen te zijn met andere mensen (op veilige afstand, weliswaar)

niet klaar bent om tijd en ruimte vrij te maken om met jezelf in contact te komen tijdens het retraite weekend

niet gelooft dat het veranderen van je gedachten stress uit je leven kan halen

het alleen intellectueel benadert, en niet praktisch het wil leren beoefenen in je eigen leven

niet gemotiveerd bent om actief aan jezelf te werken

bang bent om je leven ten goede te veranderen

online meditation retreat

Deze weekend-retraite zal je leven veranderen als je de richtlijnen volgt en aan alle oefeningen meedoet.
Als je klaar bent om je eigen vrede en vertrouwen te creëren, schrijf je dan nu in!

The Retreat

Het programma van 2 en een halve dag bevat:

Dagelijkse lichaamsbeweging in de ochtend

8 meditaties, begeleid door de monnik en gecertificeerde trainers

Uitwisselingsmomenten met de monnik over je eigen meditatie-ervaringen

Leefregels voor een zorgeloze bewustzijn

Een reis naar Akasha, de plek waar alles (weer) mogelijk is

Inspiratie om jezelf beter te leren kennen

Een workshop rond zelfaanvaarding en het aankweken van goede gewoontes

DE DAGINDELING

Van vrijdag 20 augustus om 17 uur tot zondag 22 augustus om 17 uur

Oriëntatie

Andy

Tijdens deze oriëntatie leren we hoe we het meest kunnen leren van deze retraite. Hoe bereiden we ons goed voor op elke sessie, en hoe zorgen we ervoor dat we in de sfeer van een retraite kunnen blijven? In welke houding kunnen we het beste zitten en met welke principes moeten we rekening houden in meditatie? .

5 Sila’s

Andy

In het reine met jezelf en de ander - kloostertradities In het boeddhistisch kloosterleven zijn er verschillende gebruiken om te leren opnieuw te beginnen. Hoe leren we elkaar te vergeven? Hoe staan we weer op na te zijn gevallen?

Op reis naar Akasha: de plek waar alles (weer) mogelijk is (Online)

Tom

Een reis door de ruimte van Oost naar West die bij jezelf uitkomt We denken nogal gemakkelijk dat de ruimte leeg is. Maar wat als dat niet zo is? Wat als de ruimte eigenlijk oneindig veel mogelijkheden biedt? In deze sessie, gaan we dieper in op de notie van ruimte en hoe deze je kan helpen je eigen meditatie-praktijk te verdiepen.

Meditatie-hindernissen (Online)

Lauren

Het maakt niet uit of we een beginner of gevorderde zijn met onze meditatie beoefening, het is normaal om afleidingen en obstakels tegen te komen in onze beoefening. In deze sessie bespreken we de meest voorkomende obstakels en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Zelfaanvaarding en goede gewoontes

Andy

Zelfaanvaarding kan worden gedefinieerd als: het bewustzijn van iemands sterke en zwakke punten, de eigen realistische beoordeling van iemands talenten, capaciteiten, algemene waarde en gevoelens van tevredenheid met zichzelf ondanks tekortkomingen en ongeacht gedragingen en keuzes uit het verleden. Hoe kunnen goede gewoontes deze zelfaanvaarding op een positieve manier beïnvloeden? Hoe ontwikkel ik deze goede gewoontes? Samen staan we even stil bij deze zelfaanvaarding en gaan we op zoek naar manieren om goede gewoontes (verder) te ontwikkelen.

Lange meditatie (buiten)

Monnik Sander

We sluiten de dag af met een lange meditatie buiten, waarbij we wat dieper gaan in een langere zit. Lang achter elkaar mediteren kan ons soms een diepgang geven die onze dagelijkse meditaties ons niet bieden.

Yoga

We zullen 45 minuten eenvoudige yoga-oefeningen beoefenen in de ochtend. Flexibiliteit in je lichaam zorgt voor flexibiliteit in je geest. Een mooie manier om onze dag samen te beginnen!

ACTIVIDADES

Tegen het einde van dit programma zal je:

dieper zijn gegaan in je meditatie beoefening

meer hebben geleerd over meditatie, mindfulness en boeddhisme

weten hoe je om kunt gaan met meditatie hindernissen

een sterker gevoel van zelfaanvaarding hebben ontwikkeld

de 1e stap naar meer goede gewoontes hebben gezet

en je weer iets meer verbonden voelen met de wereld en mensen om je heen, na deze pandemie

Donde

Emmausklooster in Velp, Noord-Brabant, Nederland

http://www.avantspirit.nl/

Instructoras

Luang phi Sander Khemadhammo beter bekend als monnik Sander, werd geboren in Amsterdam in 1978. Op de middelbare school ontwikkelde hij een fascinatie met het Boeddhisme. In 1998 maakte hij kennis met een Thais meditatiecentrum in België, de voorloper van de huidige tempel in Lede. Na zijn studie te hebben afgerond, besloot hij te gaan wonen in Wat Phra Dhammakaya Thailand. Na zijn intrede als monnik in 2005, ging hij in 2017 in Wat Phra Dhammakaya Netherlands wonen als leraar meditatie en boeddhisme.

Lauren Schuivens een transformationele facilitator en de oprichtster van het internationale lifestyle- en wellnessmerk Samavira. Haar visie is om mensen in hun grootsheid te doen bloeien en hun versie van 'normaal' te verstoren - zodat meer mensen volledig kunnen gaan leven op hun eigen, gekozen voorwaarden. De missie van Samavira is om de transformaties van mensen te vergemakkelijken door hen te helpen rommel en blokkades uit hun leven te halen en hen te ondersteunen bij het veranderen van hun denkwijze en het creëren van gezonde dagelijkse gewoonten en routines, onder meer door middel van retraites en workshops op basis van meditatie- en mindfulness-oefeningen.

Andy Merckaert leerde zes jaar geleden meditatie kennen. Hij zat toen in een genezingsproces om terug in balans te komen. Meditatie heeft Andy geleerd om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Zijn gewoontes zijn veranderd en hij functioneert nu beter in deze maatschappij. In december 2019 en januari 2020 kreeg Andy de kans om deel te nemen aan de internationale trainingen georganiseerd door Peace Revolution. Sinds het succesvol beëindigen van deze twee trainingen mag hij zichzelf Mindfulness & Meditatie Trainer noemen. Als leraar levensbeschouwing, ethiek en filosofie komt Andy met vele kinderen en leraren in contact. Hij laat hen graag kennismaken met meditatie en de filosofie van meditatie. Kinderen zijn immers de toekomst. Maar natuurlijk wilt hij graag iedereen inspireren, hij beschouwt meditatie als een zeer mooie vorm van mentale zelfzorg.

Tom Van den Steen is een gecertificeerd meditatie- en mindfulness-trainer. Zijn passie: bruggen bouwen tussen culturen en kennis, enthousiasme aanwakkeren om uit je comfortzone te springen en de wereld binnen en buiten te verkennen. De laatste 5 jaar heeft hij zich gericht op zijn eigen innerlijke wereld, door middel van meditatie en verschillende persoonlijke ontwikkelingsinstrumenten zoals Reconstructives, systemische coaching en lichaamsbewustzijn therapie. Tom gelooft dat door het blootleggen van patronen die onze dagelijkse gewoonten en gedrag conditioneren, we de sleutel kunnen vinden tot een eenvoudiger, gezonder en vrediger leven.

Wat Mensen Zeggen

Dit is wat deelnemers van de Online Meditatie Retraite in september 2020 en maart 2021 zeiden:

"Ik heb geleerd dat wanneer ik mijn lichaam sterk wil maken, ik moet bewegen. En wanneer ik mijn geest sterk wil maken, ik moet stoppen. Alle technieken die ik tijdens de retraite heb geleerd waren zo nuttig voor me, dank je wel!"

"Ik hield van de meditaties, de yoga. Ik hield echt van de uitwisselingen na bepaalde oefeningen en hoe we allemaal aangemoedigd werden om te spreken en hoe zo'n mooie uitwisseling gefaciliteerd werd. Een werkelijk prachtig moment, ik kon veel resoneren met wat mensen zeiden, over waar ze dankbaar voor zijn, wat ze hebben geleerd/verbeterd, etc. Ik voelde me echt verbonden met de mensen!"

"Deze retraite was echt geweldig. Ik hield van de liefdevolle vriendelijkheid ochtendmeditaties - ik vond het fijn dat we de vredige energie moesten doorgeven aan mensen die we aardig vinden, die we niet kennen, en die we niet aardig vinden. Ik vond het ook fijn hoe we de mindfulness oefeningen integreerden. Ik kreeg veel inzichten, dus die heb ik na afloop opgeschreven, want het waren echt goede inzichten!"

"Deze retraite was fantastisch. Ik heb zoveel geleerd en veel nieuwe inzichten gekregen. De workshops met de Monnik waren erg diepgaand. Ik vond de verschillende technieken die door de andere trainers werden geïntroduceerd ook erg leuk."

Incluye

5 lezingen/workshops met ervaren mindfulness-& meditatie-trainers en een boeddhistische monnik

8 meditatie sessies

2 ochtendsessies met yoga

3 dagen, 2 nachten verblijf (tweepersoonskamer) in het Emmausklooster (voor een eenpersoonskamer komt er een toeslag van €29 bovenop de retraite prijs)

Alle maaltijden (ontbijt, lunch, drinken)

Belangrijk:

→ Als je nog niet 2x gevaccineerd bent, verzoeken wij je een negatieve sneltest voor te dragen.

→ We willen je vragen je voor 15 juli aan te melden. Mocht de retraite worden geannuleerd i.v.m. te weinig deelnemers, wordt je bijdrage uiteraard volledig teruggestort.

INVERSIÓN

individual

Prijs

238 EUR

 

Je kunt 25 EUR korting krijgen als je het 42-daagse online zelfontwikkelingsprogramma van Peace Revolution hebt afgerond.

Stuur een email naar: [email protected] (Lauren)

Om je deelname te bevestigen, schrijf je inschrijvingsgeld direct over op de rekening van Stichting Dhammakaya Nederland (IBAN NL 78 ABNA 0422 5525 93; met vermelding van Retraite augustus 2021”).

Upcoming Trainings

There is no training available at the moment. You can subscribe to our social network and get notified when we launch new opportunities.

Upcoming Events
WPI visualiza un cambio global sustentable en cuanto todos y cada uno de nosotros trabaje en su desarrollo personal. Para eso, hemos creado herramientas libres y accesibles para el empoderamiento y beneficio de todos los individuos, independientemente de edad, religión y cultura.

World Peace Initiative Foundation
46/4 Moo 7 Khlong Song
Khlong Luang, Pathum Thani, Tailandia

74 Strathcona Gardens, Knaphill, Woking, Surrey
GU21 2AZ, United Kingdom